Imádom a munkámat, a kép megalkotásának folyamatát.

Mit is jelent ez számomra?

Ha felkér valaki, hogy fotografáljam meg, először a megismerkedésünkkel kezdem. Tudni szeretem, hogy mi érdekli, mivel foglalkozik, azonban nem a külsőségeket, hanem léleklenyomatokat keresek. A világ felé mutatás része nem nagyon érdekel, van számos kolléga, aki kitűnően meg tudja oldani az ilyen jellegű fényképezést.

Munka közben figyelek a technikára, a beállításokra és a természetes kapcsolatra a modellemmel, ösztönzöm őt, dicsérem, hogy fesztelenül, oldottan érezze magát a kamera előtt, a társaságomban. Minden egyes alkalommal én is tanulok emberi kapcsolatokról, hogy ’hánymennyiféleképpen’ látjuk a világot.

A képek kiválasztását a megrendelőre bízom, persze teszek javaslatokat. A feldolgozásuk már egy hosszabb folyamat, a képeimet HandMade fotóknak nevezem. Minden egyes képet külön alkotok meg a hangulatukhoz és az azokon átjövő érzelmek mentén. Aki megkeres, nem kérdezem, hogy miért jött, de abban biztos vagyok, hogy fordulópontot jelent az életében ez a lehetőség. Nem szeretem ezt a divatos kifejezést, hogy kilépni a komfortzónánkból, ezt többnek érzem annál, inkább hasonlítanám egy ejtőernyős ugráshoz. Persze akkor, ha „komoly” az elhatározás.

Mindennek időben jön el az ideje. Így történt, hogy Bea két év után újra bekopogott nálam. A koncepció, a megrendelőm kérésére, az 1920-as évek játéka volt. Maximálisan rám, a csapatomra bízta magát.


női_portréfotózás_handmade_fotók női_portréfotózás_handmade_fotók

női_portréfotózás_handmade_fotók

női_portréfotózás_handmade_fotók

női_portréfotózás_handmade_fotók

Na, ezt nevezem én örömmunkának! A bizalom az egyik legfontosabb kritériuma az ilyen típusú fényképezésnek.

A team, aki megalkotta a sminket, frizurát és az öltözetet:

Ruhabérlés, stílus tanácsadás: MonArt StúdióOdler Mónika

Frizura, smink: Macsiták Nikoletta mesterfodrász – sminkes

Helyszín: Antik Villa Henry Milne Fotóstúdió

És Bea, ahogy összegezte ezt az alkalmat:  „Jól éreztem magam közben és a képeket nézve szintén. Derűs és játékos az egész. Én könnyű és nehéz filozófiát is tudok magamnak köré keríteni hangulatomtól függően. Ha valaki úgy akar látni bennük, amilyen vagyok, azt is megláthatja, ha úgy akar látni, amilyen nem vagyok, azt is beleláthatja. Szerintem az a lényeg, hogy önmagamnak felvállalható ez a játék. És a játék sokszor életmentő tud lenni. „

női_portréfotózás_handmade_fotók

női_portréfotózás_handmade_fotók

női_portréfotózás_hanmade_fotók

női_portréfotózás_handmade_fotók

 

 

Ha te is szeretnél magadról egy ilyen portfóliót, mert úgy érzed, hogy segítene az életed folyásában vagy belülről feszít valami, ami azt üzeni itt a helyed, keress privátban, és kérlek írd le őszintén, hogy mi ösztönöz erre a lépésre. DM: harmoscsilla@gmail.com

 

női_portréfotózás_handmade_fotók

 

Harmos Csilla – Luna Photography

vissza a főoldalra >>>