Csilla Luna - Esküvői fotózás

EXTRÁK

Kis csomag

– 8 órás rendelkezésre állás
– kb. 300 fotó
– Wedding Album

88 000 Ft

KEDVENC

– 12 órás rendelkezésre állás
– kb. 800 fotó
– Wedding Album
– Special services
120 000 Ft

Gyémánt

– Egész napos rendelkezésre állás
– kb. 1200 – 1500 fotó
– Wedding album
– Special services
– Wedding movie
240 000 Ft

A fotózási költségek tájékoztatásul szolgálnak. Kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot, hogy csak nektek szóló, egyedi árat tudjak kalkulálni!

Mindenre választ találsz alább ...

Kérhetünk egyéni fotós csomagot az esküvői fényképezésre?

Természetesen igen, sőt. Ezt szorgalmazom, hiszen a fenti árak csak tájékoztató jellegűek. Vegyétek fel velem a kapcsolatot, írjatok üzenetet az esküvő részleteiről, elképzeléseitekről. Az üzenetetetkre küldök egy részletes űrlapot, amit kitöltve várok vissza, hogy a részleteket meg tudjuk beszélni.

Hány fényképet készítesz az esküvőn?

A választott csomagotok nagyságától és a résztvevők számától függően, 300-1 200 db között.

Mennyi idő, míg megkapjuk a fotókat?

Általában 2-3 hét szükséges a képek feldolgozására és minőségi kivitelezésére, azonban 2-3 napon belül készítünk nektek egy kb. 4-6 kép felhasználásával megtervezett köszönő kártyát/értesítőt a nagy napotokról, amivel online úton tudjátok megköszönni a násznépnek a részvételt.

Esküvői köszönő kártya
Esküvői köszönő kártya

A fényképeket digitálisan vagy papírkép formában adod át?

Elsősorban digitális formában kapjátok meg a képeket, de ha papírképekre van szükségetek, az is lehetséges. Az egyeztetésnél megbeszéljük. Ajánlataim között találtok olyan lehetőséget is, ami tartalmaz FOTÓKÖNYVET, ami magában hordoz 30 vagy 60 oldalnyi esküvői fotót.

Adhatunk-e minta képeket az elképzeléseinkről, amelyek tetszenek nekünk?

Mivel minden esküvőnek megvannak a maga sajátosságai, a helyszín, a környezet, a stílus tekintetében, ezért csak tájékozódásképpen nézek képeket, az ismerkedésünk első fázisában, pl. kapcsolat felvételkor. Az albumok között tudtok fotókat nézegetni, amelyek körvonalazzák számotokra a stílusom.

Készítesz fekete-fehér fényképeket is?

Természetesen igen. Azokból a képekből, amelyek stílusban megkívánják, feltétlenül javaslom.

Mi az a cinemagráfia, és készítesz-e?

Igen, de a fotózástól eltérő előkészületeket igényel, így az előzetes megbeszélésünkkor kell lefixálnunk. A cinemagráfia egy olyan fotó, amelyben a fő téma statív, de megjelennek mozgó elemek, részletek. Kizárólag online használatban érvényesül.

Mióta fotózol?

1984-ben diplomáztam hivatásos fényképészként. Azóta is a technika rohamos fejlődésével lépést tartva, autodidakta és online úton gondozom és bővítem a tudásomat. Művészi fotózással már több évtizede foglakozom, számtalan egyéni és csoportos kiállításon szerepeltem. A fotózás azóta is elengedhetetlen része az életemnek, utazásaimat, gondolataimat, a fény-árnyék játékát, a színek orgiáját vagy hiányát képekben mesélem el. (link: instagram, másik oldal)

Mi a stílusod?

A szakmámban folyamatosan figyelemmel követem az esküvői trendeket. Élő és online workshopokon veszek részt. Elsősorban amerikai fotográfusok előadásait látogatom a Youtube-on és egyéb oktatóanyagokon.

A stílusomban ötvözöm a dokumentarista fényképezést a történet meséléssel, a részleteket (gyűrű, virágok, ékszerek, kiegészítők) művészi kompozíciókkal koreografálom meg. A portréfényképezés is nagy erősségem.

A fotós szakmámon kívül életvezetési tanácsadó diplomával is rendelkezem, könnyen teremtek kapcsolatokat, kedves, ám határozott tudok lenni, ha szükséges, hogy ne szaladjanak el időben az események, hangulatok. 

Milyen felszerelést használsz?

Canon professzionális DSLR fényképezőgépeket, a témákhoz illeszkedő gyújtótávolságú profi lencséket, amelyeket a különböző látásmód kifejezésére használok. (nagylátószög, alap, tele)

Milyen világítással dolgozol?

Előnyben részesítem a természetes fényeket, mely nagyban illeszkedik a kialakított dokumentarista és történet mesélős stílusomhoz.

Az élményképek készítésénél kedvencem a környezeti fény és a mesterséges fény kiegyenlítése, Ha szükséges, kültéren derítőlapokkal dolgozom. Előfordul, hogy plusz fényeket, fényterelőket (dodybox, softbox) is használok.

A képeken végzel utómunkát és retusálást?

Igen, minden képemen végzek szín és expozíció korrekciót, könnyű átalakításokat, de nem rekonstruálok. Zavaró elemeket vagy hibákat eltávolítok a fotón, a közeli képeken a bőrhibák javítására is odafigyelek a menyasszonyon és a vőlegényen, de jelentős átalakításokat nem (pl. háttércsere, személy beillesztése a képbe). Azonban külön óradíj ellenében ez is lehetséges.

Van mód fine art – digitális átalakítású (művészileg retusált, jelentős szín, plusz fények használata) képek készítésére is díjazás fejében, amelyre megbeszélésünk alkalmával egyedi árat kalkulálunk.

Magyarországon kívül is vállalsz fotós munkát?

Igen. Az utazásoktól nem zárkózom el, sokfelé jártam Európában,  „belekóstoltam” Kanada és USA fantasztikus világába is. Szinte mindenhol otthon érzem magam. Beszélt nyelv: magyar és angol.

Az úti- és szállásköltséget (pl. 2 napos fotózásnál) tartalmazza-e a csomagár?

Nem, nem tartalmazza. Autóval az útiköltségem belföldön, és a környező országokba, Budapesttől számított indulással és visszaérkezéssel (oda-vissza út) nettó 46Ft/km. Távolabbi országokba, repülőgéppel történő utazás esetén a repülőjegyet minden esetben a megbízóm fizeti. 

A barátok és a család is fotózhatnak az esküvőn?

Természetesen igen, azonban nem szeretném, ha akadályoznának a munkámban és a legfőbb momentumú eseményeket megzavarnák a jelenlétükkel. Erről nektek kell velük beszélned, az események sodrásában sajnos nincs időm velük foglalkozni.

Kell-e étkezést biztosítani számotokra?

Az étkezésre való meghívás szép gesztus részetekről, de nem szükséges.

Hivatalosan dolgozol?

Igen, regisztrált, számlaképes egyéni vállalkozó vagyok 1996 óta – 9karakter Grafikai-, Nyomdai- és FotóstúdióA LUNA Photography az esküvőkre és fotós stúdió munkákra alkotott művésznév.

Egyedül dolgozol?

Bár ez a gyakorlat Magyarországon még nem elterjedt, többnyire segédfotóssal vagy asszisztenssel dolgozom, így minden energiámat a felvételezésekre és természetesen rátok tudom fordítani.

Mit jelent az esküvői fényképezésben a GDPR szabályozás?

Az esküvői fotózás során, Ti mint megbízók tájékoztatjátok az esküvőn résztvevőket, hogy róluk fényképfelvételek, vagy filmfelvételek készülnek, amihez kéritek hozzájárulásukat. A munkám – bár a megrendelésetekre készül -, ettől függetlenül az én szellemi termékem, ezért (előzetes egyeztetéssel) referenciaként felhasználom őket az online és nyomtatott felületeimen. 

Mi az a cinematográfia és készítesz-e?

Igen, kollégám foglakozik vele, a felvételezéseket és a vágást is Ő végzi. Összeszokott csapatban dolgozunk.

Nagyban eltér a hosszú, unalmas esküvői videóktól. A cinematográfia kizárólag a hangulatok, érzések felelevenítésére törekszik.

Az esküvő fontos momentumait kreatívan, művészi szemlélettel jeleníti meg. Tele apró, ötletes részletekkel, látványos felvételekkel vagy akár egy történeti szállal dolgozza fel, olykor akár eltérve az eseményes időbeliségétől is. Általában nem hosszabb, mint 6-8 perc, amely a teljes mozgókép felvétel anyagából kerül összevágásra.

Alább egy esküvői film rövid trailer videóját láthatod.